A Jetlag helyett Chase A Dal 2017 mezőnyébe – hallgasd meg a Dust In The Wind című újdonságot

Változás történt A Dal 2017 harmincas mezőnyében: a portálunkon is bemutatott Jetlag helyett Chase kerül be a dalválasztó show indulói közé.

A váltás oka, hogy a Jetlag nem tudja vállalni a műsorral járó szigorú időbeli és megjelenési kötelezettségeit. Többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült megoldást találni a szervezők és az előadok közötti együttműködésre, így a Jetlag nem léphet színpadra A Dal 2017-ben. A döntés alapján a szakmai zsűri listáján következő előadó kap lehetőséget. Ő nem más, mint Chase, aki „Dust In The Wind” című dalával indulhat a Duna televízión január 14-én este 19.30-kor kezdődő könnyűzenei tehetségkutató műsor harmincas mezőnyében.

 

Chase Kecskeméten született 1994-ben és Nagykőrösön élt 18 éves koráig. Gyermekkora óta énekel, anyai ágról a nagymamája ének-, zongoratanár volt, tőle kezdett tanulni énekelni.

A Názáreti Római Katolikus Óvodába járt, gyakran énekelt a templomban. Később a Petőfi Sándor Általános Iskolába került, ahol felvételt nyert az ének tagozatos osztályba. A város által szervezett néptáncversenyeken, fellépéseken is szerepelt. Már általános iskolában indult népdaléneklési versenyeken, ahol városi, megyei és országos helyezést is elért. Tizenkét évesen került Kecskemértre a Bányai Júlia nyolcosztályos Gimnáziumba, ahol a kórus tagja volt, iskolai fellépéseken és műsorokon énekelt. Járt zeneiskolába, hangszereken tanult, hegedűn, klarinéton és szaxofonon, mindegyiken két évig.

Gimnáziumi tanulmányai alatt több amatőr színházi darabban szerepeltem mellyel az országban számos helyen fellépett. Nagy szerepet játszott emellett az életében a tánc. Gyermekkora óta, sportolt azonban tizenöt éves korában komolyan elkezdett foglalkozni a tánccal. A hip hop mellett, amellyel országos versenyeket és Európa bajnokságot nyert, több kortárs és balett- továbbképzésen vett részt, amely által Budapestre került, így elvégezte a Táncpedagógusok Országos Szövetségének Modern- Kortárstánc képzését, ahol olyan szakmában elismert emberektől tanult, mint Földi Béla, Szalay Tamás, Vass Andrea, Holb Ibolya, Lakatos János és Szollás Erzsébet. Szakdolgozatát Art Jazzből írta, Földi Bélánál, a Budapest Táncszínház igazgatójánál melyre jeles érdemjegyet kapott. Eközben Kecskeméten járt a Kodály Zoltán Zeneiskolába, ahol klasszikus éneket tanult Hajdú Katalinnál.

Tizennyolc évesen került föl Budapestre, ahol a Budapesti Gazdasági Egyetem külkereskedelmi karán végzett nemzetközi gazdálkodás angol nyelvű képzésen. Most huszonkét éves, három éve magánéneket tanul Szatmári Orsolyától.

Az idei műsorban debütál. A Dust In The Wind zeneszerzői Johnny K. Palmer és Somogyvári Dániel, a szöveget pedig Johnny K. Palmer és Henderson David írta.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL