A HELYSZÍNRŐL: Média és zene ölelésében zajlott az I. Szlovákiai Zene Napja (+FOTÓK)

Április utolsó napján került megrendezésre az I. Harmónia Musica – Szlovákiai Magyar Zene Napja Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban. Az Estendøn és a História zenekarok adtak koncertet.

 

Lengyel Emese

 

Délután Lengyel Emese, a magyarországi Mediaworks kulturális szerkesztőségének vezető szerkesztője tartott workshopot a Kiss Péntek József Kamarateremben. A Komáromi Jókai Színház, a Szinnyei József Könyvtár, a múzeum és más kulturális intézmények szervezői, polgári tárulások munkatársai, médiamunkások, aktív zenészek, illetve zenekedvelők előtt arról beszélt a Junior Prima-díjas újságíró, szerkesztő, hogy miképp lehet kitűnni a médiazajban, hogyan kellene működnie egy sajtósnak, milyen a jó sajtóközlemény.

 

Lakatos Róbert

 

Arról is beszámolt a fiatal egyetemi oktató, hogy manapság már a Facebooktól is népszerűbb felület a kulturális tartalmak népszerűsítésére a TikTok, amelyet például angos komolyzenei szereplők is használnak.

„Szervezni kéne egy sajtóutazást a média képviselői számára Komáromban, mondjuk a jövő évi Jókai-év kapcsán, amely során összefognak az itteni kulturális intézetek, és valamennyien bemutatkoznak” – utalt a szakember 2025-re, amikor majd Jókai Mór születésének 200. évfordulóját ünnepli a város.

 

Szlovákiai Magyar Zene Napja

 

Az I. Harmónia Musica – Szlovákiai Magyar Zene Napján előbb az Estendøn, majd a História zenekarok zenéltek az városi művelődési központ színpadán. Bizakodva várjuk a folytatást!

 

Estendøn

 

História

 

Szöveg és fotó: Bárány János, ATEMPO.sk