Gálakoncerttel ünnepelt a 20 éves Szent Efrém Férfikar – Felvidéken folytatják turnéjukat (FOTÓK)

Nagyszabású jubileumi gálakoncerttel, 300 fellépővel ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Szent Efrém Férfikar a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Hétvégén viszont már Felvidéken, Szepsiben folytatják turnéjukat.

A népszerű vokális együttest 20 évvel ezelőtt indította útjára a Liszt-díjas Bubnó Tamás. A sokszorosan díjazott Szent Efrém Férfikar két évtizedes pályafutása alatt sikerrel koncertezett a világ négy különböző kontinensén, több mint 30 országban.

 

Szent Efrém Férfikar

 

A 20 éves jubileum alkalmából egy nagyszabású kórusgálát szerveztek, ahol együtt léptek fel azokkal a kórusokkal, melyekkel az elmúlt években meghatározó művészi együttműködést alakítottak ki, mindezt a szimfonikus zenekari kíséret és a különleges látványelemek tették még ünnepibbé.

Az este díszvendége a 2021-es The Voice gospel énekes finalistája, az amerikai Victor Solomon volt. A koncerten fellépett még többek között a Lautitia Kóruscsalád, a Budapesti Énekes Iskola, a Gödöllői Premontrei Schola, valamint a Gráf Zsuzsanna vezette Angelica leánykar is.

 

Szent Efrém Férfikar

 

Olyan különlegességeket hallhatott a közönség, mint a Trónok harca és a Shakespeare korabeli Greensleeves dallamból komponált szimfonikus zenekari mű, a Mozart Török indulójának feldolgozása, amibe az 1990-es évek török pop előadójának, Tarkannak két slágerét is elrejtették, vagy a Heaven for Everyone című Queen-dalt.

De hallható volt Bartók Béla Négy régi magyar népdalfeldolgozása, Bubnó Tamás karácsonyi kántáló-csokra és a Cherez pole című ukrán Mária-ének is. A koncert Kodály Zoltán Esti dalával zárult.

 

Szent Efrém Férfikar

 

Most Hétvégén viszont Felvidéken láthatjuk a jubiláló énekegyüttest, vasárnap 16.00 órától a szepsi római katolikus templomban adnak ingyenes koncertet és varázsolják el majd a helyi közönséget.

A 20 éves Szent Efrém Férfikar pünkösdi koncertje Szepsiben

ATEMPO.sk
Fotó: Orbán Domonkos / Szent Efrém Férfikar