Hétvégén eldőlt, ki lett az Év hangja 2022-ben (FOTÓKKAL)

Tizennégy énekes gondolta úgy, az idén az övé lesz az Év hangja cím. Kétévente rendezik meg az énekversenyt Alistálon, az ottani kultúr-és sportközpontban. Legutóbb 2019-ben, a helyi Horváth Orsolya nyerte el, aki az ottani ASziTA Színpadi Társulat oszlopos tagja.

 

Az Év Hangja

 

Május 22-én, vasárnap ő is ott ült a 8. Év hangja zsűrijében, ahogy az az előző győztesnek jár. A zsűri elnöke, Hervay László (Enosz), a legendás RAF-II zenekar énekese, jelenleg az E. T. Band frontembere és a további tagok, Nagy Noémi aranykoszorús nótaénekes, Nagy Tibor, a dunaszerdahelyi Vox Camerata kamarakórus énekese, valamint Sátor Veronika főszervező, az ASziTA Színpadi Társulat rendezője sem rejtették véka alá véleményüket. Hosszan tanácskoztak a két részes versenyprogram után, hogy Fodor Kitti, Füri Adrián, Szűcs Emese, Németh Boglárka, az Esztergályos Dominika és Kálmán Enikő alkotta duó, Vass Virág, Zsidek Alexandra, Jurányi Viktória, Zavarcsík Michaela, László Enikő, Vida Barbara, Nátek Eszter, Keszegh Vivien, Farkas Olivér produkciója érdemelné-e meg a vágyott címet.

 

Az Év Hangja

 

Zsidek Alexandra 20 éves komáromi egyetemista, a Kaptár Band Junior dicsőítő zenekar énekese lett a győztes, aki a Hilsong United Óceánok című számának előadásával könnyeket csalt a nézők szemébe.

 

Az Év Hangja

 

„Azt éreztem, hogy velem van Isten. Boldog vagyok, hogy amit tőle kaptam, át tudtam adni az embereknek, és ezzel nekik is szereztem egy kis boldogságot” – mondta a díjkiosztás után a komáromi egyetemista, aki az Év hangja cím és több fellépési lehetőség mellé, az ATEMPO.sk díját, egyéves, portálunkon való médiaszereplést is nyert.

 

 

A második helyezett a pinkekarcsai Vida Barbara lett. A harmadik helyen a bátorkeszi Keszegh Vivien végzett, akit Tóth Máté kísért szintetizátoron. A szintén bátorkeszi Nátek Eszter, a Tehetség A Tét idei győztese, a zsűri különdíját érdemelte ki.

Ők a Tehetség A Tét győztesei! – Közös dalt is nyert a 8 induló – OTT JÁRTUNK!

A Komáromi Művészeti Alapiskola hatalmas sikerét hozta az idei Év hangja. Mgr. Záhorská Renáta énektanárnő mindhárom tanítványát, Nátek Esztert, Keszegh Vivient és Zsidek Alexandrát is díjazta a szakmai zsűri. „El sem tudom mondani, mennyire örülök. Mintha a sors rendezte volna úgy, hogy a lányok a 12, 13 és 7 számokat húzzák fellépési sorszánként, ugyanis ezek a szerencseszámaim. Akkor már éreztem, hogy valami történni fog.

 

Az Év Hangja

 

Csodálatos teljesítményt nyújtottak! Annak külön örülök, hogy a zsűri is hangsúlyozta, amit mindig elmondok a lányoknak, nevezetesen, hogy

nem minden a technika, a hatalmas hang. Ahhoz, hogy megszülessen a színpadon a csoda, hogy atmoszférát tudjanak teremteni, mélyebbről kell építkezniük. Ha feltöltődnek pozitív energiával, át tudják adni a dal üzenetét.

Zsidek Alexandra tíz éve a tanítványom. Ma este ennek a tíz évnek a gyümölcse érett be. Május 30-án, hétfőn 17 órai kezdettel lesz az abszolvens koncertje Komáromban, a Kultúrpalotában énekből és zongorából” – nyilatkozta a meghatódott Záhorská Renáta.

 

Az Év Hangja

 

Az ATEMPO.sk az Év hangja 2022 médiapartnere volt.

 

ev-hangja-2022-01
ev-hangja-2022-02
ev-hangja-2022-03
ev-hangja-2022-04
ev-hangja-2022-Csoportkep1
ev-hangja-2022-Csoportkep2
ev-hangja-2022-Csoportkep3
ev-hangja-2022-Csoportkep4
ev-hangja-2022-Harmadik-Keszegh-Vivien
ev-hangja-2022-Komaromiak1
ev-hangja-2022-Komaromiak2
ev-hangja-2022-Masodik-Vida-Barbara
ev-hangja-2022-gyoztes-Zsidek-Alexandra
ev-hangja-2022-gyoztes-Zsidek-Alexandra2
ev-hangja-2022-kulondjjas-Natek-Eszter
ev-hangja-2022-zuri1
ev-hangja-2022-zuri2

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző