Húsvéti koncertháromság a RÉV-ben – OTT JÁRTUNK! (FOTÓK)

Ott volt Olivér a Földről, őrült tempót diktáltak a Szent Csibék, Bokor Réka hajpántján pedig két hal díszelgett nagyszombaton Komáromban, a Rév - a Magyar Kultúra Háza színpadán. A budapesti OliverFromEarth és Holychicks, valamint a párkányi Jóvilágvan együttesek adták április 16-án az aznap esti ritmusokat és gondolatokat.

Pályázatból jött létre a koncert. A Petőfi Kulturális Ügynökség programja keretében klubok és zenekarok, (egy koncertre két magyarországi és egy határon túli együttes) jelentkezhettek.

 

Jóvilágvan

 

„Kikötés volt, hogy a zenekaroknak legyen legalább havi 800 hallgatottsága a Spotify zene-streamelő felületen” – mondta Bokor Réka, a Jóvilágvan együttes énekesnője, majd így folytatta – „Nagy örömünkre megkerestek bennünket a pályázatírók. Volt, hogy a klub jelentkezett, például Mezőkövesdről, ahol éppen a minap zártuk a 3 helyszínes turnénkat Dánielfy Gergővel és az Utazókkal, valamint a Napfonat együttessel. Egy hétre rá jött egy másik hívás, koncertezzünk közösen a Maszkura és a Tücsökraj és a Ladánybene 27 együttesekkel, a harmadik felkérés a Kiscsillag együttestől érkezett. A pályázati leadás határidejének a napján hívott fel Barabás Dávid, az OliverFromEarth gitárosa, így az utolsó pillanatban beadtuk azt a pályázatot is, és nagyon örülünk, hogy mind a négy támogatást nyert a Petőfi Kulturális Ügynökségtől. A napokban Füleken zárjuk majd a Kiscsillag és a Meg Egy Cukorka együttesekkel közös projektet. A ma esti a nyolcadik koncertünk” – sorolta a kultúraszervező.

 

Jóvilágvan

 

„Kárpát-medencei együttműködésnek köszönhető a koncert, amely olyan szakmai együttműködéseket hivatott létrehozni, ahol egy határon túli magyar zenekar és kettő magyarországi telephelyű zenekar áll össze egy turnéra. A Holychicks együttessel évek óta jó kapcsolatot ápolunk. Feldolgozták az Állj! című dalunkat, hamarosan mi is feldolgozzuk majd az ő egyik dalukat. A Jóvilágvan zenekarról pedig rengeteg jót hallottunk. Felkerestük őket privátban. Annyira nyitottak és pozitívak voltak, hogy viszonylag könnyen belementek az együttműködésbe” – avatott be Patocska Olivér, az OliverFromEarth frontembere.

 

OliverFromEarth

 

„2017-ben találkoztunk Olivérrel. Azóta a legjobb barátomnak mondhatom.

Sok mindenkinek írtunk számokat, közel kétszáz kereskedelmi forgalomban lévő dal írható a nevünk mellé. Már nem nagyon fogadunk ügyfeleket, csakis magunkra koncentrálunk.

Alapvetően gitáros vagyok, de hangmérnöki munkát is végzek. Sok mindent csinálunk mi ketten, ami több ember dolga lenne, de manapság elterjedt, hogy sok feladat hárul kevesebb emberre. Nálunk megvan ennek a harmóniája” – mesélte Barabás Dávid, aki a koncerten Siklósi Bence dobos mellett gitározott, Patocska Olivér pedig gitározott és énekelt.

 

OliverFromEarth

 

Megtudtuk, az OliverFromEarth új magyar anyaga május 4-én, Olivér születésnapján jelenik meg, Ex/pozíció címmel.

 

OliverFromEarth

 

Kiderült, hogy a koncerten megjelent Köleséri Sándor színész, aki most a Komáromi Jókai Színház Beszélő köntös című produkciójában több szerepet játszik, annak idején Tisza Vivientől, a Holychicks zenekar dobosától tanult dobolni. „Valóban a diákom volt” – árulta el Vivien, aki a mai napig, főleg női dobosokat oktat.

 

Holychicks

 

A Holychicks, vagyis a Szent Csibék egy évig keresett nevet. „Seprényi Fanni, a basszusgitárosunk dobta be a nevet, ami végül rajtunk ragadt” – árulta el Hunyadkürti Éva, a női rock’n’roll banda énekesnője, a Földessy Margit Színjáték és Drámastúdió énektanára.

 

Holychicks

 

„Az élő koncertnek van egy íve. Kiindulunk egy pontból, ahol meg tudjuk fogni a közönséget, a végén, jó esetben jön a katarzis” – magyarázta Lahucsky Krisztina gitáros, aki színpadon kívül grafikus. Elmondták, most járnak először tájainkon, kedves helynek tartják a RÉV-et, szívesen ajánlják mindenki figyelmébe új daluk, a Most nézheted videoklipjét, valamint az első albumukat, aminek Ezmáraz a címe, és ősszel követi majd a második anyag.

 

Holychicks

 

Nagy bulit csapott nagyszombaton a három zenekar.

„Hagyjál magamra!” énekelte éjfél körül Bokor Réka énekes, Gazdík Miroslav basszusgitáros, Jáger Zoltán dobos és Valasek Zoltán gitáros, vagyis a decembertől így, négyesben zenélő Jóvilágvan, amely, jó szokásához híven, ezúttal is megérintett, kifejezett és őszinte volt.

 

Jóvilágvan

 

Nemsokára Székelyföldön lépnek közönség elé. Később Brüsszel és Berlin is tervben vannak. Jó volt hallani tőlük, miben élünk. És hogyan segíthetünk magunkon, hogy jó világ legyen errefelé is.

 

Jóvilágvan

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző