A legjobbak között végeztek a felvidéki Kiss Zenészek a Pannon UniFesten

Az ipolymenti fiatalokból álló Kiss Zenészek formáció hétvégén részt vett a hetedik alkalommal megrendezett Pannon UniFesten. Az ifjúsági összművészeti fesztivált minden évben Veszprémben rendezik meg.

Ez nem csupán egy fesztivál, hanem értékes és szakmai programokkal egybekötött verseny is, amelyen idén a szakmai zsűri aranysávos besorolással díjazta a Kiss Zenészeket, akik betegség miatt csak egy énekesnővel álltak színpadra.

A szombati napon a zenekari formációk mellett megmérettették magukat a fesztiválra jelentkező vers- és prózamondók, szóló hangszeresek, ill. a szólóénekesek is. A délután folyamán zajlott a zenekarok seregszemléje, majd estébe nyúlt szakmai beszélgetést folytatott a zsűri a versenyzőkkel. A zenekari formációban 7 együttes mérettette meg magát.

 

Kiss Zenészek

 

„A Kiss Zenészekkel két saját szerzeményt, az Apámnak és a Madarak árnya dalokat vittük Veszprémbe, amit a zsűri pozitív kritikával illetett. Akiket arany sávval díjaztak, nem csupán díszoklevelet, hanem fellépési lehetőséget is kaptak a 2022-ben megrendezésre kerülő Művészetek Völgyébe, ami egy újabb nagy lehetőség számunkra.” - mondta Csáky Máté, a zenekar vezetője.

Arany sávot ért el a Pannon UniFesten zenekari formációban:

a Semmi zenekar
Lovas Judit és Horváth Ábel
The Crazy Rogues
és a Kiss Zenészek

A zsűri tagjai többek közt volt A DALból is ismert Süle Zsolt, Bodor Áron (az Esti Kornél zenekar énekese, billentyűse és dalszövegírója), valamint Varga Richárd dalszerző és előadó is, aki már a rimaszombati Tompa Mihály Országos Verseny döntőbíráinak tagja is volt.

 

Kiss Zenészek

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Bárány János, Vanek Gábor