PREMIER: „A tündérmesék hepiendje sem biztos, hogy úgy végződik, ahogy elképzeltük“ – Itt a gomoly újdonsága, a Hamu (+VIDEÓ)

PREMIER: „A tündérmesék hepiendje sem biztos, hogy úgy végződik, ahogy elképzeltük“ – Itt a gomoly újdonsága, a Hamu (+VIDEÓ)

Egy brünni színház profi stúdiójában rögzítette Hamu című újdonságát a somorjai gomoly zenekar. Klipet is forgattak a srácok, amit maguk vágtak meg. Amúgy gőzerővel készül második kislemezük, amely áprilisra várható. És lesz számos koncertjük az idén. A dátumok még titkosak. Csiba „Csibusz“ Gábor frontembert faggattuk.

 

Brünnben lesz az idei első koncertetek, az ottani Kazinczy Ferenc Diákklub április 7. és 9. között megrendezésre kerülő Mega7vége című buli-sorozatán. Hogyan került képbe a KAFEDIK?

Igazából minket is nagyon meglepett a felkérés, de nagyon örültünk neki. Van pár ismerősünk, akik ott tanulnak, innen jött a kapcsolat, valamint néhányan láttak bennünket a tavalyi Gímesi Művelődési Táborban is.

Várjuk nagyon, főleg mert már elég régen nem koncerteztünk, és kíváncsiak vagyunk a közönség fogadtatására  a megújult koncertanyagunkra.

Az új dalunk is ott fog elhangzani először élőben. 

 

Miképp jutottatok be az ottani Divadlo na Orlí stúdiójába? Ahol rögzítettétek a ma megjelenő új dalotokat.

A meghívás az egyik ott tanuló ismerősünktől, Nyárfás Mátyástól érkezett. Egy napot tölthettünk el a stúdióban, és

az volt a koncepció, hogy live session-ként rögzítsünk egy dalt. Még sosem jártunk ilyen színvonalas stúdióban, nagy élmény volt ott dolgozni.

 

gomoly

 

Miről szól a Hamu című dal? Milyen hatásokra született?

A dalban felvetődik, hogy a tündérmesék hepiendje sem biztos, hogy úgy végződik, ahogy elképzeltük. Felmerül a kérdés, hogy a találkozást meg nem történtté téve, könnyebb lett-e volna mindkettejüknek.

 

Ki készítette a dalhoz kapcsolódó videót?

A videó, a már tőlünk jól megszokott házibarkács módon készült. Kölcsönkértünk pár kamerát, valamint a mobiltelefonjainkkal rögzítettük az egészet. Ezután egy pár napos youtube iskolázás következett videóvágásból és editálásból. Az eredményt pedig most láthatjátok ti is, ami

szerintem első próbálkozásra, szinte nulla tapasztalattal, elég vállalható lett.

 

 

Ez a single dal az áprilisra tervezett, 4 számot tartalmazó kislemezetek előfutára. Akkor ment az alkotás ezerrel a télen? Milyen témákat érintenek majd az új dalok?

Eredetileg ez a dal is rajta lett volna a következő EP-n, de végül leválasztottuk róla, így maradt az élő verzió és a single formátum. Ment az alkotás ezerrel, igen, bár az ünnepek alatt tartottunk egy kis szünetet, valamint egy hónapja kényszerpihenőt is kellett tartanunk, egészségügyi okok miatt. Úgy érzem, elég szépen kicsiszolódtak a dalok. Vannak közöttük olyanok is, amiket már élőben is játszottuk, és vannak teljesen új szerzemények.

Az előző kislemezünkhöz képest sokkal változatosabb lesz az anyag. Lesznek gyors és lassú, nagyon hosszú és nagyon rövid dalok, valamint páratlan ritmusok 7/8, és 5/4, dalon belüli tempóváltásokkal. Kíváncsiak vagyunk a fogadtatásra.

Jelenleg félúton tartunk a felvételekkel, és áprilisra tervezzük a megjelenését.

 

gomoly

 

Sok koncert vár rátok az idei évben? Soroljatok fel néhány biztos dátumot!

Elég mozgalmas évadnak nézünk elébe. Jelenleg csak a brünni Mega7vége a publikus, a többi dátumot még nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, a rendezvények szervezőinek bejelentései előtt. Azt viszont elárulhatom, hogy

több régióban és fesztiválon is jelen leszünk, ha sikerül megszerveznünk akkor egy számomra fontos kulthelyen is felléphetünk.

A legfrissebb információkat a közösségi médiaplatformjainkon tesszük majd közzé.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: gomoly