Gyerekszereplőt keres a kassai Thália Színház

Rideg Sándor: Indul a bakterház című regénye alapján készülő színházi előadásba Bendegúz szerepére keresik a megfelelő gyerekszereplőt a kassai Thália Színházban.

10-12 éves fiúgyermekek jelentkezését várják, és előny ha van tájszólás vagy annak ismerete.

Az előadást a 2024/25-ös évad első felében tervezik megvalósítani. A próbafolyamat 2024 szeptember-októberében zajlik, a bemutató tervezett időpontja 2024. október 17.

A meghallgatásra 2024. március 20-án, szerdán 16:30-tól kerül sor Márai Stúdióban (Timonova 3., Kassa).

A jelentkezőknek elő kell adni egy szabadon választott verset vagy prózát, egy szabadon választott népdalt, valamint meg kell tanuld a következő szövegrészt:

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tétetek, nehogy kilopják belőle a pénzt. Ha én leszek a miniszter, törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak."

 

A gyerekeket a következő művészek hallgatják meg:

Kövesdi Szabó Mária (színész)
Bocsárszky Attila (színész)
Czajlik József (rendező, igazgató)
Megyeri Zoltán (rendező)

 

Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen lehet.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Youtube