5 éve hunyt el Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy és az Alcohol egykori gitárosa

Ambrus Zoltánra, az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja, az Alcohol zenekar egykori gitárosára emlékezünk.

A zenész 1966. május 19-én született Budapesten. Az általános iskola elvégzése után, a középiskolában műszerészi tanulmányokat folytatott. Első gitárját Csehszlovákiában vette, s nem sokkal később barátaival megalapították első együttesüket.

Először a Primula zenekarban játszott, majd a katonaság előtt a Légióban, később pedig egy időre az Árkádok tagja lett.

Az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulásától fogva mintegy másfél évtizeden keresztül a csapat állandó tagja volt, paródiákat írt és a zenekar fellépéseit szervezte. Szilfid testalkata, arckifejezésének viszonylag lágy vonásai miatt különösen jól parodizált női előadókat, közszereplőket.

 

 

A zenei paródiáiról és ezek köré szervezett humoros tévéműsorairól ismert kilenctagú könnyűzenei együttesben gitárosként és énekesként lépett fel.

2005. decemberében egy jeges útszakaszon autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba, felépülése hosszú ideig tartott. Mivel agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, sok mindent újra kellett tanulnia. 2012-ben az Alcohol zenekar gitárosa lett.

 

 

Hosszan tartó súlyos betegség után 53 éves korában 2019. július 7-én érte a halál. 

Halálhírére reagálva az irigy Hónaljmirigy Facebook-oldalán azt írta: "Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász".

ATEMPO.sk