55 éve Kylie Minogue énekesnő

Kylie Minogue Grammy-díjas ausztrál énekesnő, dalszerző és színésznő 1968. május 28-án született Melbourne-ben. Egy ausztrál szappanoperában gyerekszínészként kezdte pályafutását, majd a Szomszédok című tévésorozat hozta meg számára az igazi áttörést, ami az Egyesül Királyságban is óriási siker lett.

Énekesi karrierje 1987-ben indult a The Loco-Motion és az I Should Be So Lucky slágerekkel. Azóta Kylie 16 stúdióalbumot adott ki, válogatáslemezek és koncertalbumok mellett. Számos toplistás szereplést tudhat magának a Pop hercegnője becenevet is viselő popsztár, aki olyan sztárokkal énekelt duettet, mint Nick Cave, Robbie Williams, Jason Donovan.

Grammy-díjat, számos díjat a Brit Awards-on, az ARIA Music Awards-on, az MTV Europe Music Awards-on és az MTV Video Music Awards-on is bezsebelt az évek során.

Olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint az Especially for You, Where The Wild Roses Grow, Spinning Around, Can’t Get You Out of My Head.

2005-ben diagnosztizáltak mellrákot Kylienél, amit sikerült átvészelnie. Azóta egyik legnagyobb ismert szószólója a mellrák elleni küzdelemnek.

 

Születésnapja alkalmából a dalaiból válogattunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Youtube