60 éves Hajtman Lívia felvidéki énekesnő

Ma ünnepli 60. születésnapját Hajtman Lívia felvidéki, barsbaracskai származású operett és magyarnóta énekesnő.

Líviát már gyermekkorától foglalkoztatta az éneklés. A pedagógiai középiskola után 20 évesen a pozsonyi Ifjú Szivek énekkarának szólóénekeseként mutatkozott be először a nagyközönség előtt.

Mint szólista énekelt a Szlovák Nemzeti Színházban, Szlovák Filharmóniában és több hazai színházban is.

 

Hajtman Lívia

 

Később mint szólóénekes különböző nemzetközi zenei fesztiválokon vett részt, többek közt Németországban, Svájcban, Bulgáriában, Olaszországban, Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországon, Szlovéniában és Csehországban.

25 évesen Szilvia szerepében láthattuk Kálmán Imre Csárdáskirálynőjében, később a Marica grófnő szerepében is nagy sikert aratott. Mindkét előadással fellépett belföldön és külföldön is egyaránt.

 

 

Háromszor nyert a nemzetközi Lehár Operett- és Énekversenyen, de aranykoszorús nótaénekes minősítést kapott a magyarországi Aranycinege nótaénekesek versenyén is.

Kísérte őt a Pozsonyi Fővárosi Zenekar, a Váci Szimfonikus Zenekar, Dunakeszi zenekar, Mága Zoltán zenekara és együttműködött további neves prímásokkal.

 

Hajtman Lívia

 

Napjainkban legfőképpen népszerű operetteket, nótákat és magyar népdalokat énekel, különböző zenei fesztiválokon és koncerteken lép fel. Rendszeresen hallhatjuk és láthatjuk őt rádiós és televíziós műsorokban is. Belföldön és külföldön is elismert cigányzenekarok kísérik a nótástalálkozókon és különböző nótaesteken.

Legutóbb a komáromi Teátrum Színház által bemutatott Kodály Zoltán Háry János daljátékában láthattuk a Császárné szerepében.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: archívum