Simogató magyar underground Párkányból – itt az új Jóvilágvan lemez

A napokban jelent meg a párkányi Jóvilágvan új klipje, majd jött egy szöveges videó és végre megérkezett az új lemez is. Tátongó mélység, elrepítő chill, költői szövegek, zenei átgondoltság, hét zenész, két év munkája, 11 dal.

 

A Hanne (2011) és a Štúrovszkaya (2014) után a zenekar csak egyszerűen Jóvilágvan címre keresztelt lemezzel jelentkezik, mely  törekszik a nyugodtabb, letisztultabb hangzásra, gondolatiságában festői, szövegében pedig költőiségre törekszik. Grafikájában minimalista, zenéjében szándékosan kiüresedő az előző lemezekhez képest.

 

 

A rajta szereplő 11 dal hangzásában és lüktetésében is újszerű, a dalok témái sokrétűek – a lemezen egymásba fonódik művészet, egzisztenciális útvesztő, társadalomkritika, kétségbeesés, harmónia és önfeledt életigenlés.

Tracklista

1. Renoir
2. Idő
3. Felhő
4. Anna
5. Leopárd
6. Apollón pánhoz
7. Múltra folt
8. Körhinta
9. Abrakadabra
10. Ölni ölni
11. Melyiké vagy?

 

Jóvilágvan

 

A lemez borítóját Huszlicska Áron (Huszlion) tervezte, a hangfelvételek az esztergomi Genezáret stúdióban készültek, s végül a Stamusic Studióban nyerték el végső formájukat.
A lemez megjelentetését szponzori felajánlások és pályázati források tették lehetővé.

 

„A harmadik lemez ugyan fizikailag elkészült, de az „élete” még előttünk van, szóval ez még csak az út eleje. Elégedetté az tenne, ha a közönség megszeretné a dalokat.”
Bokor Réka

 

 

A zenekar március 30-án mutatja be színpadon is az új szerzeményeket. Mindenkit szeretettel várnak a budapesti Barba Negra Music Clubba, ahol 9 órától a Slam Poetry Felvidék tagjai nyitják az estet, majd utánuk következik a Jóvilágvan két órás nagykoncertje.

ATEMPO.sk