Jazz a parkban harmadszor – zenefürdőzés Dunaszerdahelyen

2024. szeptember 14-én, szombaton este újra Jazz a parkban Dunaszerdahelyen, a kedvezőtlen időjárás miatt az NFG klubban.

Színpadon NINA, a Red Roof Quintet és a SunMa.

Program

18.00 NINA
(Eszes Nina - ének, Stano Pocaji - gitár, Miro Polák - kontrabas)

19.30 Red Roof Quintet
Red Roof Quintet, egy baráti társaságból álló formáció, akik elképesztően minőséges zenét játszanak: Saját szerzemények, újra gondolt standardek, minden ami a jazzközeli.

21.30 SunMa
Az erdélyi születésű Koroknay András jelenleg az ország egyik leginnovatívabb zenei producere. Basszusgitárosként számos zenekarból lehet ismerős (Àbáse, Manaky, Papaver, Európa Kiadó), egy ideje azonban szólóprojektje, a SunMa szerepel fókuszában. A magát nomád hangművészként jellemző zenész jelenleg Budapest, Berlin és India között osztja meg idejét, a 2020 óta gyarapodó kiadványok pedig egy Dub-ban gyökerező, azt rengetegféle más stílussal, megszólalással keresztező meditatív zenei világot építenek. Ezt a színes spektrumot élőben trió felállással (Klausz Ádám dobossal és Kálmán András billentyűssel kiegészülve) és önálló live set formájában viszi színpadra, mindig az adott alkalomra szabva, sok improvizációval. A 2022-es debütálás (Badehaus Berlin) óta olyan kiemelkedő hazai helyszíneken lépett fel, mint a Magyar Zene Háza, az A38, vagy legutóbb a Budapest Showcase Hub. Jelenleg a folyamatosak új megjelenései, mint a “Fourth Moment” mixtape vagy a berlini Brewery Studios-ban rögzített „Fountain”

ATEMPO.sk