A padlás – a legendás mesemusical a kassai Thália Színház előadásában Füleken

2024. június 16-án, vasárnap 17.00 órától lesz látható Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A padlás című legendás mesemusicalje a kassai Thália Színház előadásában, Dudás Péter rendezésében Füleken, a Városi Művelődési Központban.

A szereplőgárdában Hajdu Mihály, Szabadi Emőke, Rab Henrietta, Dégner Lilla, Rubóczki Márkó, Nádasdi Péter (Tóth Károly helyettesíti), Bocsárszky Attila, Illés Oszkár és Kövesdi Szabó Mária kapott helyet.

A belépő jegy ára 12 euró, kedvezményes 8 euró.

Közel 15 év után újra bemutatja A padlás című legendás musicalt a kassai Thália Színház

 

A legszürkébb hétköznapok is rejtenek csodákat. Főleg, ha van egy pókhálós, titokzatos padlás, ahol varázslatos, nagy találkozások várnak mindenkire. Annyiféle lény bukkan föl itt. Megnyugvást kereső szellemek, akik már egy örökkévalóság óta a végtelenben bolyonganak. Szeretetre és boldogságra vágyó emberek, akik a világűr és az emberi tudás titkait fürkészik, de a karnyújtásnyira lévő csodákat alig veszik észre. Ez a különös padlás a mesék birodalma. Emlékek, álmok, kalandok keverednek össze. Az elfeledett zugok köde és a csillagok pora is elfér itt. Egy bűneset is lírai történetté szelídül. Ismét kiderül, hogy mindenki szeretne egy olyan helyet, ahol otthon érezheti magát, ahol a szeretet és a jóindulat mindig győz. Ha legnagyobb kincseink kerülnek veszélybe, akkor derül csak ki, hogy mit vagyunk hajlandóak föláldozni, mit vagyunk képesek megtenni a többiekért. Fontos kérdéseket vet föl a legendás mesemusical. Észrevesszük-e a dolgok igazi arcát? Meg tudunk-e birkózni azzal, amikor a fény és árnyék összemosódik? Tudunk-e választani valódi- és látszatértékek között? Megint bebizonyosodik, hogy egy rozoga padlásról nem mozdulva is be lehet utazni az egész univerzumot. Szédítő időtávlatok tudnak megnyílni a mindennapokban. A szilvásgombócnak szeretetíze van, a szerelemnek világűr zamata, a kozmosz pedig olyan, mint egy kedves, meghitt, ismerős padlás.

 

SZEREPLŐK

RÁDIÓS – Hajdu Mihály m.v/a.h.
SÜNI – Dégner Lilla
HERCEG – Madarász Máté
MEGLÖKŐ – Reis Martin m.v/a.h.
LÁMPÁS – Rubóczki Márkó
KÖLYÖK – Rab Henrietta
MAMÓKA – Kövesdi Szabó Mária m.v/a.h.
BARRABÁS (RÉVÉSZ) – Nádasdi Péter
TÉMÜLLER ROZÁLIA – Szabadi Emőke
DETEKTÍV – Bocsárszky Attila
ÜTEG – Illés Oszkár
ROBINSON hangja – Forgács Miklós m.v/a.h.
PAPAGÁJ hangja – Dudás Péter m.v/a.h.

 

STÁB

Rendező: Dudás Péter m.v./a.h.
Dramaturg: Forgács Miklós
Díszlet: Dudás Bálint m.v./a.h.
Jelmez: Őry Katalin m.v./a.h.
Koreográfia: Hajdu Anita m.v/a.h.
Koreográfius asszisztens: Kántor Kata
Korrepetítor: Marík Erzsébet m.v/a.h.
Light design: Majoros Róbert m.v./a.h.

ATEMPO.sk