Süsü, a sárkány kalandjai - a Hadart Színház zenés mesejátéka Komáromban

2023. március 4-én, szombaton 16.00 órakor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban valósul meg a Hadart Színház kétrészes zenés mesejátéka Süsü, a sárkány kalandjai címmel.

Süsü, a sárkány meggyógyítja ellenségét, ezért háromfejű apja kitagadja, testvérei kigúnyolják. A szegény egyfejű menekül, mindenki retteg tőle, mígnem találkozik a Jó Királyfival, aki Süsüt bejuttatja a királyi udvarba.

A Süsü, a sárkány legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én, tehát más, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én. Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni, vagy megérezni, esetleg megérteni.

A teljes két felvonásos darab egyedülálló produkció. Nagyszínházi önmagában forgó díszlettel, eredeti ruhákkal. Az eredeti bábkészítő által engedélyezett két méter magas Süsüvel, eredeti újrahangszerelt zenével.

A belépőjegy ára 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Szereplők

Süsü - Bárány Gergely
Királyfi - Bordás Mihály
Királylány - Bátyai Éva / Enyingi Zsófi
Király - Háda János / Harna Péter
Kancellár - Bor Viktor / Háda János
Dadus - Gyebnár Csekka
Trunkó - Gieler Csaba
Brunkó - Maday Gábor
Sárkányfűárus - Juhász György
Udvari bolondok - Háda Boglárka, Lakatos Réka / Zsigmond Réka

Jeltolmács

Takács Erika

Író

Csukás István

Zeneszerző

Bergendy István


Rendező

Háda János

Bábtervező

Lévai Sándor

Díszlettervező

Kovács Yvette Alida

Koreográfus

Jakus Szilvia

Rendezőasszisztens

Skrabán Judit

ATEMPO.sk