Ismerős Arcok évzáró koncert Komáromban

2019. december 29-én, vasárnap 20.00 órától az Ismerős Arcok zenekar ad évzáró koncertet Komáromban, a RÉV - Magyar Kultúra Házában. A koncert előtt színpadra áll a fiatal rapper, José.

Belépő elővételben 11 euró, helyszínen 12 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A nemzeti érzelmű zenekar 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rhythm and bluest játszottak, de egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik.

Az igényes és letisztult zenei alapokra épülő, tartalmas és értékes szövegvilággal megszólaló dalaik, a jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként a mindennapi életünk, a család és a hazaszeretet, a kultúránk, az értékeink tiszteletéről és megóvásáról, valamint a közösségben való létezés fontosságáról szólnak.

Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen jazz-es beütésű.

Rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre. Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, vagy Délvidéken egyaránt.

„Kortalan” zenei stílusuknak köszönhetően különböző generációk kedvelt előadójává váltak a Kárpát-medencében, valamint a világ számos táján élő külhoni magyarság körében.

Legismertebb daluk, a Nélküled igazi himnusszá vált, mely rendszeresen elhangzik többek közt a dunaszerdahelyi DAC focicsapat hazai mérkőzései előtt is.

ATEMPO.sk