MOST ÉRKEZETT: Dusík Gábor zeneszerzőnek is szurkolhatunk a Fonogram Magyar Zenei Díjak átadóján!

Ahogy arról már beszámoltunk, április 27-én, szombaton, a Fonogram-napon adják át a magyar zenei élet legrangosabb elismerését, a Fonogram Magyar Zenei Díjakat. Az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele kategóriában Korpás Éva Piripotty című albuma mellett, Major Eszter és barátai Holdraforgók című lemeze, illetve Tócsa és Varázsköpeny című hangfelvételei is az elismerés jelöltjei. Major Eszter dalszövegeihez Dusík Gábor zeneszerző írta és hangszerelte a dalokat.

„Bori lányom évekig volt Szerekes Adrien menedzsere. Egy eseményen találkoztak Major Eszterrel, és említette neki, hogy az apukája zeneszerző. Eszter felhívott, és elkezdődött a közös munkánk. Két cédé született. Az első, a Napraforgók, 2018-ban jelent meg. Nyári témájú dalok szerepelnek rajta sztárénekesek, Szekeres Adrien, Csipa, Kocsis Tibor, Lombos Márton, Éliás Gyula Jr. Völgyesi Gabriella előadásában.

 

{youtube}

}

 

A második, Holdraforgók című cédén, amely szerepel az idei Fonogram-díj jelöltjei között, az ősz és a tél ihlették a dalokat, amelyeket szintén sztárok, Sugár Bertalan, Bereczki Zoltán, Manoya, Vastag Csaba és Vastag Tamás, Tabáni István, Wolf Kati énekelnek. A Tócsa című dalt Judy adja elő.

Eszter olyan előadókat kért fel, akiknek dalszövegeket írt. Rebeka lányom vokálozott a Napraforgók című lemezen. A musicaljeim demóit is ő énekli fel” – sorolta a Pozsonyban élő legendás zenész, dalszerző, hozzátéve, hogy mindkét lemez a spanyol – magyar Napraforgó Kiadó és a Magneoton koprodukciójában jelent meg.

 

Holdraforgók lemez

 

„Mindegyik dalt nagyon szeretem. A Napraforgók zenei rendezője voltam, sőt, vokálozom is az albumon.

A Szivárvány című dalt Kökény Attila és fia énekelik a lemezen. Először Lali érkezett a stúdióba, utána az édesapja. Miután a fia felénekelte a részét, az apukája rájött, hogy fel kell kötnie a nadrágját” – mesélte a 64. évében járó felvidéki zenészlegenda.

 

Dusík Gábor

 

„Amióta megszületettek az unokáim egyre gyakrabban írok gyermeklemezeket. 

Az idén is készül egy album, amellyel tartoztam szegény édesapámnak, Dénes György költőnek, aki tavaly lett volna száz éves. A kilencvenes évek elején kiadott ››Sétálni ment három kalap‹‹ folytatása lesz.

Pelsőcön apám nevét viseli az alapiskola. Minden évben megemlékeznek róla a születésnapján. Az ottani igazgatónő vetette fel, hogy jó lenne folytatni a lemezt, mert használják az alapiskolákban. Apám új megzenésített verseit hazai magyar énekesek adják majd elő. A lemez címét még nem döntöttem el” – avatott be terveibe Dusík Gábor zeneszerző, dalszerző, előadóművész.

 

Dusík Gábor

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Dusík Gábor