Hazánk – Mészáros Tamás dala a szülőföldről, gyökereinkről (+KLIP)

HAZÁNK címmel jelent meg Mészáros Tamás színész, énekes vadonatúj dala és videoklipje. A szerzemény szülőföldünkről, hazánkról és gyökereinkről, múltunkról, de jövőnkről is szól.

„Az új dal nagyon szerencsés csillagzat alatt született. Mindössze egy éjszaka alatt íródott a szövege, amelyet Karacs Miklósnak köszönhetek. Rendkívül pontosan és átérezve írta le az én gondolataim alapján mindazt, amit tavaly a telefonos beszélgetésünk alkalmával meséltem neki.

Felvidéki származású vagyok, tehát volt miről beszélgetnünk. Ahhoz, hogy tudjuk kik vagyunk, hogy honnan érkezünk, mi a jövőnk, mindenképpen kell ismernünk a múltunkat is. Gyökér nélkül nem lehet szárba szökkenni.” - mondta Mészáros Tamás.

A dalszöveghez Pécsváradi Zoltán zeneszerző készítette a dalt, akivel már több, mint tíz éve építik Tamás szóló karrierjét.

„Pontosan tudja, hogy ki vagyok, mit szeretnék kifejezni, mert ismeri a lelkemet. Azt hiszem rendkívüli dal született, amelyet magas színvonalon hangszerelt meg. Bíró László gitárjátékát is ki kell emelnem.

A dal nem pátoszos, nem bírál, csak bemutat, elmesél. Populáris, de nagyívű zenei köntösben. Természetesen a sorok között olvasnunk kell.” - tette hozzá a keszegfalvi énekes.

Az újdonsághoz klipet is készítettek a szintén felvidéki Demko Gergővel és csapatával.

„Nagyon szép anyag született, amely hűen illeszkedik a dalhoz. Külön öröm számomra, hogy a klipben szerepet vállalt Makrai Pál, aki több, mint ötven éve pályán van. Mondhatjuk róla, hogy igazi rocklegenda, színész, előadóművész, énekes, s mindezek ellenére alázatos ember. Továbbá Kárai Boriska táncművész is felbukkan a videóban, akit most legtöbbször Csík Jánossal (Mezzo) láthat a nagyérdemű.” 

 

 

EZ, ATEMPO.sk