The Butchers, ahogy még nem hallottuk – a zenekar közzétette legbensőségesebb szerzeményét (VIDEÓ)

A The Butchers zenekar leginkább kemény gitár riffjeiről és Hushegyi András jellegzetes rekedt énekléséről ismert. Ezúttal azonban egy olyan dallal rukkoltak elő, amely biztosan mindenkit meglep.

„A Come Home-ot öt évvel ezelőtt írtam, amikor a feleségem (akkor még barátnőm) ERASMUS-szal Drezdába utazott fél évre. Nehéz időszak volt ez számunkra, nagy volt a távolság, ezért nem tudtunk túl gyakran találkozni. Ez a helyzet inspirált a dal megírására.

Amikor először eljátszottam neki, elsírta magát.“ – mondta Hushegyi András a dal születésérő.

„A szám üzenete napjainkban új értelmet nyer. A világban uralkodó helyzet miatt számos család hozzátartozói a határokon túl rekedtek és nem jöhetnek haza, hogy együtt ünnepeljenek. Nekem is vannak barátaim, akiket már több, mint fél éve nem láttam, és talán nem is fogok egyhamar. A lánytestvéremet idén nyáron láttam utoljára, és biztosan eltart majd egy ideig, amíg újra találkozunk. Nem marad számunkra más, csak hogy türelmesen várjunk és reméljük, hogy minden jól végződik.“ – teszi hozzá a banda gitárosa, Hushegyi János.

 

The Butchers

 

A dalt a galántai Gila stúdióban rögzítették. A felvétel folyamatáról Hushegyi András mondott számunkra többet:

„A szám végleges formájában Szabó Gila Ádámnak van nagy érdeme; ő látta el a zenei producer szerepét is. Nagyszerű dolgokat talált ki, segített jobban kidolgozni a számszerkezetet. Az ő ötlete volt, hogy a basszus sávokat fretless basszusgitárral játsszuk fel, vagy hogy a hátteret további ritmikus részekkel egészítsük ki. Sokat segített az ének és a vokálok feljátszásában, nélküle ez a dal nem lenne olyan, amilyen.“

Ezúttal is készült klip a dalhoz, mely egy tehetséges operatőr és fotós, Jakub Horňák munkája. A klip a somorjai Városi Művelődési Központ nagyszínpadán készült. „A művelődési központ munkatársai lehetővé tették számunkra, hogy használjuk a színpad fölé szerelt fényeket, ennek köszönhetően pedig nem volt nehéz dolgunk a megvilágítással. A forgatással Jakubnak volt a legtöbb munkája; minden egyes mozdulatot pontosan át kellett gondolnia. Hogy ezek a felvételek létrejöjjenek, szó szerint táncolnia kellett a testvérem körül a kamerával.“ – tette hozzá János.

 

 

A dalt a banda új, Hope című EP-jén találjuk. Az album egyelőre csak fizikai formában érhető el, és a zenekar weboldalán lehet megrendelni. Az album digitális változata 2021. január 22-től lesz elérhető minden stream szolgáltatón.

ATEMPO.sk