Jazzy night in DS

Friss banda friss zenével köszöntött minket nemrég a Choko Arden kávézó üvegfalai közt Dunaszerdahelyen. A ".jam" nevű együttes játszott az éjszakában, hogy aztán elvarázsolva küldjenek minket haza.

A banda egy nagybőgősből (Miroslav Polák), egy gitárosból (Stano Počaji), meg két énekesnőből áll (Varga Denisza és Boros Erika). Ők ketten nagy zenei múltra tekintenek vissza, mivel többek között a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusában, illetve az Ardea zenekarban is énekeltek.

Miroslav Polák és Stano Počaji

A jazz világa nekik még egészen új, most ismerkednek vele. Bár ez egyáltalán nem látszott, hallatszott a koncerten. Abszolút profi módon, autentikus jazzt játszott a formáció. A repertoárjuk régi, amerikai sztenderdekből áll, amiket ők dolgoztak fel az említett hangszerekre és vokálokra. A kedvencem tőlük a "Cry me a river" című klasszikus átgyúrása volt.

Az énekes csajok azt is elárulták, azért szeretik a jazzt, mert sok lehetőségük van az improvizációra. Rákérdeztem arra is, hogy a családi kötelezettségeik mennyire segítik, esetleg hátráltatják a "munkát". Azt válaszolták, hogy az évek során már "kiharcolták" maguknak, hogy eljárhassanak énekelni :-)

Boros Erika és Varga Denisza

A további tervekről kérdezve elmondták, hogy még több kávéházi estet terveznek, illetve jazz klubbokban is szeretnének fellépni.

Summa summarum: nem tört ki forradalom a koncert miatt, de egy nagyon kellemes, nagyon szuper jazz est volt. Hallgassátok a ".jam"-et, ha elkapjátok őket valahol.

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András (designer.photo)