Teltházas koncerttel indult a FOR YOU lemezbemutató turnéja – felkészül Dunaszerdahely (FOTÓK)

A FOR YOU együttes a "HELLO TOUR" keretében mutatja be legújabb lemezét az ország különböző pontjain. A turné Tardoskedden, Lantos Borbély Katalin és Szikora Lucius egyik fontos helyszínén indult, ahol teltház várta őket.

"A Hello Tour keretén belül vendégelőadókat is hívunk koncertjeinkre, Tardoskeddre Emil Esso Smoliga, a For You "mindenkori" beatboxosa és a Liu´s Ladies táncegyüttes fogadta el meghívásunkat. " - mondta el Lucius, akinek Tardoskedden vannak a gyökerei.

Tenor Tardoskeddről – Szikora Lucius egy éve a For You acapella tagja

 

For You

 

Katalin, az együttes magyar ajkú énekese meghatódva fogadta a Tardoskeddre érkező rajongókat, akik a környékbeli falvakból Selyéről, Érsekújvárból, Kürtről, Tótmegyeről, Tornócról, Fűrről érkeztek a nagyszabású koncertre, de legfőképp a Tardoskeddiekből álló rajongó tábornak nyilvánította ki köszönetét!

Lucius és Katalin két nyelven konferálták a koncertet, szlovák és magyar nyelvű dalok sorakoztak a repertoárban, de nem hiányoztak a legismertebb feldolgozásaik sem, mint a Lady Carneval, Seňorita vagy a Petróleum lámpa.

 

For You

 

A közönség a bő két órás koncertet álló tapssal köszönte meg, majd fotózkodás és autogram osztással ért véget a fergeteges este.

"Ez egy nagy újdonság számunkra. Most először szántuk el magunkat, hogy turnéra induljunk. Tardoskedd volt az első és úgy gondolom méltó kezdése az egész HELLO TOUR-nak. Nagy energiák szabadultak fel, adtunk és kaptunk is, a közönség végig tapsolta a két órát, táncoltak, tomboltak egy-egy dal végén.

A lemezt minden állomáson szimbolikusan megkereszteljük majd, Tardoskedden az album "keresztanyja" Szikora Zsuzsanna, Zsuzsi néni, aki Lucius mamája és akinek hálával tartozunk, hogy Luciust megtaláltuk, megismertük. A HELLO lemez "keresztapja" pedig Tardoskedd polgármestere Tóth Marián, aki nagy rajongója és támogatója az együttesnek!" - meséli Katalin, aki tősgyökeres tardoskeddiként elismert művész a felvidéki magyarság körében.

 

For You

 

Még öt városban találkozhatunk velük: április 27-én, csütörtökön Dunaszerdahelyen a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban, majd Pozsonyban, Brünnben, Zsolnán és Kassán is bemutatják legújabb albumukat!

"A turné első állomása már utánunk van, Tardoskeddnek hálásak vagyunk, most pedig teljes odaadással, feltöltődve várunk mindenkit Dunszerdahelyre, ahol az OPERA TRIO lesz a vendégük, akikkel tavaly a Cseszlovák tehetségkutató versenyben együttműködtünk" - teszi hozzá zárásképpen Katalin.

 

For You

 

A For You együttes egy különleges csapat, akiknél nincs hangszer mégis olyan érzésünk van, mintha egy egész zenekar szólalna meg a háttérben. Populáris dalokat szólaltatnak meg, angol, szlovák, cseh és magyar nyelven. Az egyik legnagyobb sikert a magyar médiában a Most múlik pontosan c. feldolgozásuk aratta, de a Bagossy Brothers Company Olyan ő acapella feldolgozása is már elérte a másfél millió nézettséget az oldalaikon.

 

For You

 

Milan, az együttes beatboxosa, Andrej a legmélyebb hangot kiadó basszus, Pavlína a csapat altistája, Lucius a tenor, és Katalin a formáció szopránja, így alkotnak ők egy egészet.

 

For You

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Tóth Ferenc