MOST ÉRKEZETT: Sok függ a dunaszerdahelyi és budapesti koncerttől – megújult a felvidéki zenészekkel felálló Holló

MOST ÉRKEZETT: Sok függ a dunaszerdahelyi és budapesti koncerttől – megújult a felvidéki zenészekkel felálló Holló

Néhány hete jelent meg Holló Dark című dalának videoklipje. A fekete-fehér filmben mintha egy holló szemével látnánk vizet, fákat, felhőket. Először erről faggattuk Salgó Viktória dalszerző énekesnőt.

„A bodrogszerdahelyi Tóth Emese, egy nagyon jó ottani cserkészbarátom testvére készítette, aki a budapesti egyetem elvégzése után, jelenleg Hollandiában tanul fotóművészetet. Emese kísérleti filmet készített, amelyhez ugyan digitális technikát használt, mégis olyan, mintha analóg film lenne. Mindent Emesére bíztam, ő pedig szándékosan ilyenre tervezte a klipet.

 Nincs történet, nem szerepelünk benne, inkább egy vizuális világot teremtett. Ezt nagyon jól használhatjuk majd a színpadon, mint vetített elemeket” – részletezte az énekesnő, aki elmondta, a Holló öt zenésze közül egy budapesti, a többiek a Felvidék különböző helyeiről érkeztek.

 

 

Mézes Zoltán basszusgitáros párkányi, Hőnich Henrik dobos helyére a bakai Csomor Alex érkezett, Öllős Dávid gitárost a szintén budapesti Mikola Bálint váltotta. A billentyűs pedig volt gimnáziumi osztálytársam, a nagykéri Amador Anita lett” – ismertette az idén januárban született felállást, hozzátéve, három demót adtak ki

„Ezek a dalok a Dark, a Raven és a Lost and Found. Ez utóbbi hangszerelése karcos és kemény, a Raven intimebb, lágyabb, jobban ragaszkodtunk az akusztikus verziójához. Valamennyi felvételt férjem, Pap Dávid Tamás, állandó hangmérnökünk készített. Azt tervezzük, hogy a nyáron felvesszük a további hat dalunkat is. Ezek hosszabb dalok, a kilenc szám bőven kiad egy hatvan perces koncertet” – magyarázta az amatőr festőként is sikeres dalszerző előadóművész.

 

Holló

 

„Január elején otthon, Udvardon volt rövidebb kiállításom, két hétig tekinthették meg absztrakt alkotásaimat az emberek.

Zavarba ejtően sokan eljöttek, dugig tele volt a kultúrház. Pedig az absztrakt nehezen megközelíthető műfaj. Úgy érzem, egy kicsit rám is kíváncsiak voltak, hogy mi történ velem ezóta, hogy elköltöztem otthonról.

Egyre kevesebb az időm, hogy fessek, a zene szinte mindent visz. Mondom is a családomnak és az ismerőseimnek, hogy zenekart csinálni legalább egy félmunkaidős állás. A videók vágásától kezdve, a közösségi médiába való tartalomgyártáson keresztül, a kapcsolattartásig, jelenleg még mindent én csinálok, amit nagyon élvezek, de rengeteg időbe kerül. Május másodikán nyílik legközelebb kiállításom egy szentendrei kávézóban” – mesélte Viki, aki közben javában készül a tavaszi Holló-koncertekre. 

 

Holló

 

„Két koncertünk lesz, és mindkettőt más okokból várjuk. Április 27-én, szombaton, Dunaszerdahelyen, az NFG Klubban mutatkozunk be a felvidéki közönségnek, ahol szólóban már felléptem. Hazavisszük a produkciót mi, felvidékiek. Május 11-én, szombaton, Budapesten, a Bethlen Téri Színházban azért lesz különleges a koncert, hogy kiderüljön, színházi térben újból nulláról lehet kitalálni dolgokat.

A színház eszköztára teljesen más dolgokat kínál, mint egy koncerthelyszín vagy egy klub. Az az előadás a Holló egy hosszabb távú projektjének első állomása lesz.

Nyáron szeretnénk egy nagy szabadtéri koncertet. Szeptemberben két baba érkezik a zenekarba, ezért ősszel az új dalok kidolgozásával foglalkozunk majd.

Identitás- és útkeresés zajlik most a zenekarban. Sok függ a két tavaszi koncerttől, mert kiderül, hogy ez valóban a mi irányunk-e. Nem sietünk. Azt szeretnénk, hogy a Holló művészeti összélménnyé nőjön!” – avatott be végül Salgó Viktória (Holló), dalszerző énekesnő, festő.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Holló